Sfidat mjedisore nuk kanë qenë kurrë më kritike ose më urgjente sesa janë sot.

Konsumi në rritje, industrializimi dhe urbanizimi kërcënojnë jo vetëm qëndrueshmërinë e mjedisit ku jetojmë, por edhe shëndetin e njerëzve në të gjithë botën. 

Çdo vit ne përdorim miliarda litra ujë dhe sasi të mëdha energjie dhe burimesh për të prodhuar barna. Emetimet e CO vazhdojnë të rriten, veçanërisht në transport.

Ne shpërndajmë qindra miliona flakonë dhe injeksione në formë stilolapsi te njerëzit që kanë nevojë për to - dhe kërkesa për trajtimet tona që shpëtojnë jetën po rritet. Prodhimet tona përbëhen nga materiale me cilësi të lartë, por pas përdorimit, shumica e tyre përfundojnë në landfille.

Kjo na vë në vijën e frontit të disa prej çështjeve më të mëdha mjedisore: ndryshimin e klimës, mungesën e ujit dhe të burimeve, ndotjen dhe mbetjet plastike.

Për të udhëhequr me zgjidhje dhe për të qenë në krye të ndryshimeve, ne kemi marrë një qasje të guximshme dhe të gjerë, në të gjithë kompaninë, për zgjidhjen e çështjeve mjedisore.

Ne kemi miratuar një strategji të re mjedisore me aspiratën për të pasur zero ndikim në mjedis.

Strategjia jonë na sfidon të gjejmë mënyra të reja për të hartuar produkte që mund të riciklohen ose ripërdoren, të riformojnë biznesin tonë për të minimizuar konsumin dhe mbeturinat, dhe të punojmë me furnitorët që ndajnë qëllimin tonë.

Ne tashmë jemi duke ndërmarrë hapat e parë drejt ndikimit zero në mjedis. Por ne kërkojmë gjithmonë mënyra të reja për të bërë më shumë. Ne besojmë se përgjigjet do të vijnë ndërkohë që e përshtatim biznesin tonë në një mendësi qarkulluese që përmban produktet dhe materialet tona në përdorim. 

Qytetet janë një mundësi për të fituar luftën kundër ndryshimit klimatik dhe diabetit të tipit 2. Të dy ndajnë modele të ngjashme në sjelljen njerëzore që përkeqësojnë ngrohjen globale dhe rritjen e niveleve të sëmundjeve.

Sot, ne po punojmë me partnerë në 25 qytete të mëdha në botë për të avancuar parandalimin e sëmundjeve përmes edukimit dhe ndërhyrjeve në terren. 

Këto partneritete janë pjesë e programit tonë Cities Changing Diabetes. Që nga viti 2015, Cities Changing Diabetes është bërë një lëvizje shoqërore më vete, duke mobilizuar shumë palë të interesuara në përpjekjen për të trajtuar çështjet në rritje të diabetit të tipit 2 dhe ndërtimin e mjediseve më të shëndetshme.

Mësoni më shumë rreth asaj se si po përmirësojmë shëndetin dhe mirëqenien urbane.