Diabeti i tipit 2 është një sëmundje komplekse kronike që ndodh kur trupi nuk mund të bëjë mjaft insulinë apo ta përdorë në mënyrë efikase. Njerëzit që vuajnë nga diabeti i tipit 2 kanë nevojë për trajtim në mënyrë që të mbajnë nën kontroll nivelin e insulinës dhe sheqerit në gjak.

Insulina është një hormon i prodhuar nga pankreasi që kontrollon sasinë e glukozës në gjak. Shumë pak insulinë bën që trupi të mos thithë glukozë nga ushqimi që hamë. Kur ndodh kjo, nivelet e glukozës në gjak rriten dhe me kalimin e kohës, këto nivele të rritura mund të dëmtojnë enët e gjakut dhe të zvogëlojnë furnizimin me oksigjen dhe gjak të pasur me lëndë ushqyese në organet dhe neuronet e trupit.

Njerëzit që vuajnë nga diabeti i tipit 2, trupat e të cilëve nuk reagojnë mirë, ose janë rezistentë ndaj insulinës, mund të kenë nevojë për trajtim për të ndihmuar trupat e tyre të përpunojnë më mirë glukozën. Kjo mund të ndihmojë në parandalimin e komplikacioneve afatgjata.

Çdo ditë, ne jemi duke punuar për të përmirësuar mundësitë e trajtimit për njerëzit që vuajnë nga diabeti i tipit 2. Nga barnat më efikase deri te mënyra e marrjes së tyre, nuk lëmë asnjë gur pa lëvizur.

Shkencëtarët tanë punojnë me një qëllim të thjeshtë - të gjejnë nevojat e paplotësuara në sëmundjet kronike dhe t'i shndërrojnë ato në zgjidhje të reja terapeutike. Një nga ato ide është avancimi i trajtimit të diabetit të tipit 2 nga injeksionet në tableta. 

Ky ka qenë një qëllim për shumë vite, por sfida ka qenë sistemi tretës i organizmit. Pasi gëlltiten, barnat biologjike, si insulina, treten nga enzimat në organizëm, në të njëjtën mënyrë siç shpërbëhet ushqimi. Neve na duhej të gjenim një mënyrë që barnat biologjike të kalonin të paprekura nëpër sistemin e tretjes dhe të futen në gjak.

Kohët e fundit kemi pasur sukses dhe kemi treguar që një version sintetik i hormonit peptidik-1 (GLP-1) i ngjashëm me glukagonin mund të merret në një tabletë. Hormoni GLP-1 prodhohet natyrshëm në zorrë dhe çlirohet në përgjigje të ushqimit. Kur çlirohet, GLP-1 stimulon prodhimin e insulinës në pankreas, e cila përsëri ul sasinë e glukozës në gjak.

Ky është trajtimi i parë oral në botë për diabetin e tipit 2 me agonistë të receptorëve GLP-1. Shpresojmë që të mos vonojë shumë dhe do të mundemi të ofrojmë një gamë më të gjerë të trajtimeve orale. Jo vetëm për diabetin, por edhe për sëmundjet e tjera të rënda kronike në gamën tonë kërkimore.

Për gati 100 vite ne kemi zbuluar mënyra të reja të injektimit të insulinës. Kjo është nxitur nga angazhimi ynë për ta bërë administrimin e barit sa më të thjeshtë dhe të përshtatshëm.

Pikënisja jonë janë ata që vuajnë nga diabeti i tipit 2, duke dëgjuar sfidat e tyre gjatë vetëtrajtimit dhe duke kuptuar se si ta bëjnë trajtimin më të sigurt dhe më të lehtë.

Ne përdorim metoda shkencore nga antropologjia në biokimi për t'u siguruar të dhëna dhe drejtim aftësive tona kërkimore dhe inxhinierike, si dhe përvojë.

Brenda fushës së diabetit të tipit 2 jemi duke studiuar në fushat e mëposhtme:

  • Insulina reaguese ndaj glukozës
  • Pajisjet e lidhura
  • Antidiabetikët oralë
  • Përfitimi kardiovaskular
  • Reduktimi i peshës