Ne jemi një kompani botërore e kujdesit shëndetësor, e themeluar në 1923 dhe me seli pak jashtë Kopenhagës, Danimarkë.

Qëllimi ynë është të nxisim ndryshimin për të mposhtur diabetin dhe sëmundje të tjera të rënda kronike si obeziteti, sëmundje të rralla të gjakut dhe endokrine.

Ne e bëjmë këtë duke udhëhequr përparime shkencore, duke zgjeruar aksesin në barnat tona dhe duke punuar për t'i parandaluar dhe shëruar përfundimisht sëmundjet që trajtojmë.

Ne punësojmë më shumë se 64 000 njerëz në 80 zyra në të gjithë botën, dhe i shesim produktet tona në 170 vende.

Ne jemi një kompani krenare në fushën e mjekësisë e bashkuar nga një punë e përbashkët për të zbuluar trajtimet më të mira për njerëzit që vuajnë nga sëmundje të rënda kronike. 

Sektori ynë është dinamik dhe kuptimi shkencor i sëmundjeve që trajtojmë dhe i njerëzve që vuajnë prej tyre, përmirësohet çdo ditë. Kjo është një rikujtesë e vazhdueshme se ajo që na çoi atje ku jemi sot nuk është doemos çfarë do të na bëjë të suksesshëm në të ardhmen. 

Si punëdhënës, ne e pranojmë nevojën për të përqafuar eksperimentimin dhe të përpiqemi për diversitet dhe përfshirje për të ndihmuar në marrjen e vendimeve më të mira duke siguruar që të merren parasysh perspektiva të ndryshme.

Së bashku, ne po ndryshojmë jetën.

Ne nuk do të lejojmë që suksesi i kompanisë tonë të përcaktohet nga rritja e vazhdueshme e numrit të njerëzve që vuajnë nga sëmundje të rënda kronike, si diabeti i tipit 2 dhe obeziteti.

Ne nuk pajtohemi me vuajtjet dhe vështirësitë me të cilat përballen njerëzit që vuajnë nga një sëmundje kronike. Në disa vende, barra financiare e sigurimit ose e aksesit në kujdesin mjekësor i vë njerëzit në rrezik të komplikacioneve të rënda shëndetësore.

Ne jemi të përkushtuar për t'i ndihmuar shoqëritë të mposhtin diabetin dhe strategjia jonë është e qartë - përshpejtimi i parandalimit të diabetit të tipit 2 dhe obezitetit, si dhe sigurimi i aksesit në kujdes të përballueshëm për pacientët në nevojë në çdo vend.

Suksesi ynë do të përcaktohet nga zgjidhjet që ne sjellim dhe nga shëndeti e mirëqenia e njerëzve dhe e komuniteteve që përfitojnë prej tyre.

Mësoni më shumë rreth strategjisë sonë për të mposhtur diabetin.

Ne jemi kompania e parë farmaceutike që përdor 100% energji të rinovueshme në të gjitha pikat tona botërore të prodhimit. Ne jemi krenarë, por edhe të motivuar të shkojmë edhe më tej.  

Me strategjinë tonë Circular for Zero, ne po fillojmë një rrugëtim për të arritur zero ndikim në mjedis në të gjitha aktivitetet tona të biznesit.

Ne do të bashkëpunojmë në mënyrë aktive me furnitorët për të zvogëluar ndikimin mjedisor në të gjithë zinxhirin tonë të furnizimit, për të ulur emetimet e CO2 nga të gjitha aktivitetet dhe transportin tonë, dhe për të zgjidhur sfidën e mbetjeve të produkteve në fund të ciklit të tyre për eliminimin e mbetjeve.

Ndiqni udhëtimin tonë për të arritur ndikim zero.

Ne punojmë në bashkëpunim të ngushtë me universitetet kryesore dhe kompanitë bioteknologjike në të gjithë botën për të përshpejtuar zbulimin e barnave të reja.

Ne vazhdimisht kërkojmë partnerë të rinj me të cilët ndajmë kapacitete dhe interesa të ndërsjella, si dhe ndajmë hapur peptide dhe proteina të reja analoge, si dhe antitrupa për kërkime paraklinike.

Ne ofrojmë akses të lehtë dhe të hapur te përbërësit e zgjedhur me cilësi të lartë dhe të mirëkarakterizuar për shkencëtarët kuriozë dhe të pasionuar nga e gjithë bota.

Historia jonë nisi në vitin 1923, dy kompani të vogla daneze filluan prodhimin e insulinës së re revolucionare, e cila sapo ishte zbuluar nga dy shkencëtarë kanadezë.

Kur më në fund ata vendosën të bashkohen në 1989, ata krijuan Novo Nordisk, një kompani që është zgjeruar me shpejtësi që prej asaj kohe me pozicionet udhëheqëse në kujdesin për diabetin, kujdesin për obezitetin, kujdesin për hemofilinë dhe terapinë me horminin e rritjes.

Qasja e Novo Nordisk është një grup parimesh udhëzuese që përshkojnë çdo vendim që ne marrim.  Parimet përshkruajnë cilët jemi, si punojmë dhe çfarë duam të arrijmë, si dhe përcaktojnë një drejtim të qartë për kompaninë tonë dhe punonjësit tanë.   Në fund të fundit, është një premtim që ne i bëjmë njëri-tjetrit - dhe miliona pacientëve në të gjithë botën që mbështeten në produktet tona për të bërë jetë të plota dhe të shëndetshme.

Në vitin 1923, themeluesit tanë danezë filluan një udhëtim për të ndryshuar diabetin. Sot, ne jemi mijëra punonjës në të gjithë botën me pasion, aftësi dhe përkushtim për të nxitur ndryshimin për të mposhtur diabetin dhe sëmundjet e tjera të rënda kronike.

  • Ne synojmë të udhëheqim në të gjitha fushat e sëmundjeve në të cilat jemi aktivë.
  • Kontributi ynë kryesor është të zbulojmë dhe zhvillojmë barna biologjike inovative dhe t'i bëjmë ato të arritshme për pacientët në të gjithë botën.
  • Rritja e biznesit tonë dhe dhënia e rezultateve konkurruese financiare është ajo që na lejon të ndihmojmë pacientët të jetojnë më mirë, të ofrojnë një kthim tërheqës të investimit për aksionarët tanë dhe të kontribuojnë për komunitetet tona.
  • Filozofia jonë e biznesit është balanca financiare, shoqërore dhe mjedisore - ne e quajmë "baza treshe".
  • Ne jemi të sinqertë dhe të ndershëm, ambiciozë dhe të përgjegjshëm, dhe i trajtojmë të gjithë me respekt.
  • Ne ofrojmë mundësi që njerëzit tanë të realizojnë potencialin e tyre.
  • Ne kurrë nuk bëjmë kompromis për cilësinë dhe etikën e biznesit.

Çdo ditë, ne duhet të bëjmë zgjedhje të vështira, gjithmonë duke mbajtur parasysh atë që është më e mira për pacientët, punonjësit tanë dhe aksionarët tanë në planin afatgjatë.

Kjo është qasja jonë. Është qasja e Novo Nordisk.

Mësoni më shumë rreth punës në Novo Nordisk.