Strategjia jonë e përgjegjësisë shoqërore paraqet ambicie të reja afatgjata në tri fusha kritike për të ndihmuar në përmirësimin e shëndetit individual dhe publik:

  • Parandalimi i rritjes së diabetit të tipit 2 dhe i obezitetit.
  • Sigurimi i aksesit të përballueshëm në kujdesin për pacientët në nevojë në çdo vend.
  • Nxitja e risive për të përmirësuar jetesën. 

Sot, një në çdo 11 njerëz në botë ka diabet, një shifër që parashikohet të rritet në një në çdo nëntë vetë deri në vitin 2045 nëse nuk merren masa.

Diabeti vë një barrë të madhe mbi sistemet shëndetësore dhe ne jemi të përkushtuar të punojmë me autoritetet shëndetësore dhe partnerë të tjerë në vendet ku veprojmë, për ta parandaluar dhe trajtuar sëmundjen.   

Asnjë fëmijë nuk duhet të vdesë nga diabeti i tipit 1 

Ne po zgjerojmë programin tonë Changing Diabetes®  in Children in për të arritur 100,000 fëmijë deri në 2030. Tashmë,  programi ynë ka ndihmuar  më shumë se 25 000 fëmijë me diabet të tipit 1 të kenë akses në kujdesin mjekësor dhe barnat jetike në mjediset me burime të ulëta.

Insulina ekonomike njerëzore në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme

Ne jemi duke ulur çmimin tavan të insulinës humane nga 4 dollarë në 3 dollarë për flakon në 76 vende me të ardhura të ulëta dhe të mesme. Ky është një zgjerim jetik i zotimit tonë për aksesin ndaj insulinës për të forcuar përpjekjet tona drejt njerëzve më në nevojë me insulinë me kosto të ulët.

Kujdes i përmirësuar për popullatat në nevojë

Ne jemi duke zgjeruar programin tonë Partnering for Change me Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq dhe Kryqin e Kuq Danez deri në vitin 2023. Për më tepër po mbështesim me një donacion prej 15 milionë DKK për programin. Përmes përpjekjeve tona të përbashkëta, programi ndihmon grupet më në nevojë të pacientëve gjatë krizave humanitare.